>> חיתמו הוראת קבע להחזקת האתר!
"הלימוד היומי בתורת מרן" נלמד מידי יום ע"י עשרות אלפים ברחבי הארץ והעולם, הצטרפו ללימוד של היום – יום השישי כ"ד טבת ה'תשפ"ה
היום נלמד האם מותר לכהן לנסוע ברכב בבית הקברות, ואם מותר לו ללכת למערת המכפלה?
א. הנפל, אפילו עדיין לא נתקשרו איבריו בגידים מטמא במגע ובמשא ובאהל, כאדם גדול בשנים שמת, שנאמר "הנוגע במת לכל נפש אדם". ואם הוא בתוך ארבעים יום ליצירתו, אינו בכלל נפל ואינו מטמא.
ב. אסור לכהן להתקרב לתוך ארבע אמות של מת או של קבר, ואם היה הקבר מסויים במחיצות גבוהות עשרה טפחים או שהיה קבור המת בקבר עמוק עשרה טפחים, אין צריך להרחיק אלא ארבעה טפחים.
ג. מותר לכהן לנסוע במכונית בכביש שבתוך בית הקברות, בין הקברים, אף על פי שאינו רחוק ארבע אמות מן הקברות.
ד. אסור לכהן ללכת אל מערת המכפלה, ואל קברי הצדיקים, בטענה שהצדיקים אינם מטמאים, שהרי מפורש בהדיא בתלמוד שלנו (בבא בתרא נח. וסוכה כה:), שטומאה נוהגת אף בצדיקים, וגזרת הכתוב היא. ולכן יש למחות ביד מי שרוצה להקל בזה, ולהודיעו כי הוא איסור חמור.
רוצים להצטרף ללימוד בכל יום בווצאפ לחצו כאן עכשיו
להצטרפות לקבלת הלימוד בכל יום למייל לחצו כאן
שתפו לזיכוי הרבים!