>> חיתמו הוראת קבע להחזקת האתר!
"הלימוד היומי בתורת מרן" נלמד מידי יום ע"י עשרות אלפים ברחבי הארץ והעולם, הצטרפו ללימוד של היום – יום שני כ"ח אייר ה'תשפ"ה
היום נלמד האם מותר לעשן סיגריה ונרגילה ביום טוב?
א. מותר לעשן סיגריות ביום טוב, ואף על פי שישנם אחרונים שאוסרים, מפני שמדמים אותו למוגמר שאינו שוה ״לכל״ נפש, פשט המנהג להתיר. ובפרט בזמן האחרון שהעישון נפוץ מאד. ואפילו יש אותיות מודפסות על נייר הסיגריות אין לחשוש בזה לאיסור מחיקה כשמעשן במקום האותיות ונשרפות האותיות על ידי כך. ומכל מקום אדם שאינו רגיל כל כן בעישון ואין לו צער במניעתו, נכון שימנע מלעשן ביום טוב. ותבא עליו ברכת טוב. ובפרט בזמנינו שכל הרופאים מזהירים מאד להתרחק מן העישון שגורם לחלאים רבים המסכנים את בריאות האדם, שומר נפש וירחק מן העישון.
ב. אסור להדליק הסיגריה מאש חדשה, ולא ע"י מצית, אלא רק מאש לאש, ולא יכבה אח"כ הגפרור, וכן בסיום העישון לא יכבה הסיגריה, אלא יניחנה בנחת שתכבה מאליה.
ג. נרגילה מותרת ביום טוב, ואף על פי שהטבק נשרה במים ובמגעו הראשון עם הגחלים הוא גורם לכיבויין, אין בכך כלום, וכדין בשר על גבי גחלים, ואין להצרך שירטיבו הטבק מערב יום טוב דוקא.
רוצים להצטרף ללימוד בכל יום בווצאפ לחצו כאן עכשיו
להצטרפות לקבלת הלימוד בכל יום למייל לחצו כאן
שתפו לזיכוי הרבים!