>> חיתמו הוראת קבע להחזקת האתר!
"הלימוד היומי בתורת מרן" נלמד מידי יום ע"י עשרות אלפים ברחבי הארץ והעולם, הצטרפו ללימוד של היום – יום השישי ד' אייר ה'תשפ"ה
היום נלמד האם מותר לתת לאבל מתנות תוך 12 חודש?
א. מה שיש נוהגים שהמנחמים את האבלים לוחצים להם ידיהם, ומאחלים להם אריכות ימים, אין זה בכלל האיסור של שאילת שלום, ומותר לנהוג כן.
ב. מותר לאבל להחוות קידה בראשו, לשם שלום, וכן לאותת בידו לסימן שלום, כיון שבפיו אינו אומר כלום.
ג. המנהג לשאול בשלומם של האבלים בשבת, מפני שזה מכלל דברי האבלות שבפרהסיא, שאין לנהוג אותם בשבת. ורשאי האבל לומר בליל שבת לכבוד המלאכים ״שלום עליכם מלאכי השרת״.
ד. אין לאבלים להרבות בשיחה ובדברים, שנאמר האנק דום. ויעסקו בדברי תורה, כגון בהלכות אבלות, ובכיוצא בזה בדברים שהותרו לאבלים.
ה. אין לשלוח דורון לאבל תוך 30 יום, או בתוך 12 חודש על פטירת אביו או אמו, שזה בכלל שאלת שלום. ובשבת שנוהגים היתר בשאלת שלום, מותר לשלוח. וכן בפורים מותר לשלוח מנות לאבל הנזכר. אך לא ישלחו תפנוקים ומיני מתיקה, אלא בשר ודגים פירות וירקות וכיו״ב. ואם הוא עני מותר לשלוח מעות או בגד או דברי מאכל בתורת צדקה.
רוצים להצטרף ללימוד בכל יום בווצאפ לחצו כאן עכשיו
להצטרפות לקבלת הלימוד בכל יום למייל לחצו כאן
שתפו לזיכוי הרבים!