חלק יורה דעה

סימן לג – אין לאבל לצאת מפתח ביתו

א. אין לאבל לצאת מפתח ביתו בכל ימי השבעה כדי שלא יסיח דעתו מהאבילות כשיצא למקום שיש שם בני אדם. ומטעם זה יש להקל לאבל לצאת בלילה, כשאין הרבה אנשים, כדי לישן בביתו, או בבית אחר [כשאין מקום לשינה בבית שיושבים בו שבעה]. [סי' לג עמ' תקלט].

ב. היושב באבל עם אחיו בבית אביו המנוח, ובערב שבת רוצה לנסוע לביתו מחוץ לעיר, לעשות את השבת עם בני ביתו, מותר לעשות כן אפילו בתוך ג' ימים לאבלו, משום מצות קידוש להוציא את בני ביתו ולסעוד עמהם. ובמוצאי שבת יחזור לסיים ימי האבלות עם אחיו. [ילקו"י אבלות מהדורת תשס"ד סימן לג עמוד תקמב. יביע אומר חלק י' חיו"ד סימן נג עמוד שו].

ג. היושב באבל עם אחיו בבית המנוח, ורוצה לצאת בלילה ברכב כדי לישן בביתו, נראה להתיר בתוך ז' ימי אבילות. ומותר לו לישן ברכב בעת הנסיעה לביתו. [שם עמ' תקמב].

עוד באתר

יום רביעי, כ״ז בכסלו ה׳תשפ״ו

היום האתר מוקדש לרפואת

הילד חננאל בן מיכל

בחן את עצמך!

בוא לבדוק עד כמה אתה בקיא בתורתו
של מרן רבינו עובדיה יוסף זיע״א

כתבות נוספות

אחרונים ב"שאל את הרב"

שם השואל: אלה

הרב שמעון ללוש

שם השואל: גדעון כהן

הרב שמעון ללוש

שם השואל: בוחבוט איתן

הרב שמעון ללוש

יש לך שאלה? מוזמן לכתוב אותה כאן

צירוף תמונה
משקל מקסימלי לקובץ : 2 MB