>> חיתמו הוראת קבע להחזקת האתר!
"הלימוד היומי בתורת מרן" נלמד מידי יום ע"י עשרות אלפים ברחבי הארץ והעולם, הצטרפו ללימוד של היום – יום השישי ז' מנחם אב ה'תשפ"ה
היום נלמד דיני תשעה באב שחל במוצאי שבת
א. במוצאי שבת ליל תשעה באב אץ צריך לחלוץ המנעלים של עור, עד כדי שיגיע השליח צבור לברכו, משום כבוד השבת, ומצות תוספת מחול על הקודש. והחולצים נעליהם בביתם, יחלצום כעבור כ20 דקות אחר השקיעה, שאז הוא לילה ודאי. ובחול יש לחלוץ הנעלים קודם בין השמשות של תשעה באב.
ב. ליל תשעה באב שחל במוצאי שבת, אינו מבדיל על הכוס, אלא רק בתפלה, ואינו מברך על הבשמים, אבל כשרואה את הנר דלוק מברך ״בורא מאורי האש״. ובליל מוצאי תשעה באב מבדיל על הכוס ומברך בורא פרי הגפן וברכת המבדיל, ואינו מברך לא על הנר ולא על הבשמים.
ג. מוצאי שבת שחל בו תשעה באב, אין מברכים על הבשמים כלל, משום שיש תענוג מריחם הטוב, אף על פי שעל הנר מברכים בלא כוס, לפני קריאת איכה.
ד. הנשים שאינן שומעות ההבדלה במוצאי שבת שחל בו תשעה באב, יברכו לעצמן על הנר ברבת בורא מאורי האש.
להצטרפות לקבלת הלימוד בכל יום למייל לחצו כאן
שתפו לזיכוי הרבים!
