>> חיתמו הוראת קבע להחזקת האתר!
"הלימוד היומי בתורת מרן" נלמד מידי יום ע"י עשרות אלפים ברחבי הארץ והעולם, הצטרפו ללימוד של היום – יום השישי י"ז טבת ה'תשפ"ה
היום נלמד האם אומרים קדיש על מתאבד?
א. אפילו אדם בעל יסורים קשים, ועני מרוד, אסור לו לשלוח יד בנפשו, ויקבל יסוריו באהבה, כמו שנאמר, אשרי הגבר אשר תיסרנו יה, ומתורתך תלמדנו. ואם שלח יד בנפשו, המורה יקבע לפי הענין אם יש לו דין מאבד עצמו לדעת, אם לאו. ויהיה מטה כלפי חסד.
ב. מי שחזר בתשובה מן העבירות שבידו, ומרוב צערו ויגונו על העבירות שעשה, איבד עצמו לדעת, בחושבו של ידי כך תתקבל תשובתו, אף על פי שאיסור עשה, כי הקב״ה חפץ בחיים, ואין לך דבר שעומד בפני התשובה, מכל מקום אין לו דין ״מאבד עצמו לדעת״. ומתעסקים בו בכל דבר שיש בו כבוד המתים וכבוד החיים.
ג. אפילו מי שאיבד עצמו לדעת, בניו חייבים לומר עליו קדיש, וכן צריכים לעשות לו אזכרה והשכבה, וכן ללמוד תורה ומשניות, ולתת צדקה לעניים לעילוי נשמתו, כמו שנוהגים לעשות לכל שאר מתי ישראל.
רוצים להצטרף ללימוד בכל יום בווצאפ לחצו כאן עכשיו
להצטרפות לקבלת הלימוד בכל יום למייל לחצו כאן
שתפו לזיכוי הרבים!