"הלימוד היומי בתורת מרן" נלמד מידי יום ע"י עשרות אלפים ברחבי הארץ והעולם, הצטרפו ללימוד של היום – יום שלישי ט' כסליו ה'תשפ"ה
היום נלמד האם צריך לקבור שיניים שנפלו?
א. אף על כזית מן המת יש מצות קבורה. הילכך אם ראשו ורובו של המת לפנינו, ונקבר, ושוב לאחר מכן מצאו כזית מן המת, או אבר אחד ממנו, חייבים לקוברו.
ב. מי שעשו לו הרופאים ניתוח בחייו כדי לרפאותו, וקטעו ממנו יד או רגל, ונקברה, המנהג שבמותו מביאים את היד או הרגל הקטועה לקוברה עמו. ומנהג נכון הוא.
ג. מי שנשרו לו שיניו, אין צורך מן הדין לקבור אותם. אולם כמה צדיקים נהגו לשמור אותם במקום מיוחד, ולצוות לקוברן עמם. ויש לעשות כצוואתם. ומכל מקום אם בחייו נאבדו ממנו איזה שיניים, אין לחוש לזה כלל.
ד. אין קוברים רשע אצל צדיק, ואפילו רשע חמור אצל רשע קל. וכן אין קוברים צדיק, וכל שכן בינוני, אצל חסיד מופלג.
רוצים להצטרף ללימוד בכל יום בווצאפ לחצו כאן עכשיו
להצטרפות לקבלת הלימוד בכל יום למייל לחצו כאן
שתפו לזיכוי הרבים!