>> חיתמו הוראת קבע להחזקת האתר!
"הלימוד היומי בתורת מרן" נלמד מידי יום ע"י עשרות אלפים ברחבי הארץ והעולם, הצטרפו ללימוד של היום – יום רביעי א' טבת ה'תשפ"ה
היום נלמד מהלכות הלל בחנוכה
א. בכל יום משמונת ימי חנוכה בתפלת שחרית גומרים את ההלל. ומברכים לפניו ולאחריו. ואם טעה ואמר ההלל בדילוג, יחזור לגמור את ההלל כולו, בלי ברכה.
ב. הנשים פטורות מן ההלל, ואם רצו רשאות לגומרו, בלי ברכה.
ג. גם האבל חייב לגמור את ההלל בימי החנוכה, וכ"ש הצבור שמתפללים עמו. ורק בר"ח שההלל אינו אלא ממנהג, רבים נוהגים שאין האבל קורא, מפני שאינו יכול לומר ״זה היום… נגילה ונשמחה בו״.
ד. כל היום כולו כשר לקריאת ההלל מהנץ החמה עד השקיעה, ובדיעבד אם קרא את ההלל אחר עמוד השחר קודם הנץ החמה יצא.
ה. המזמור "ארוממך" שאומרים בתפלת שחרית קודם ה׳ מלך, גם בימי חנוכה מתחילים בו בפסוק ארוממך ה׳ כי דליתני, כמו בכל השנה. ורק בסוף התפלה אחר מזמור של יום מתחילים לומר "מזמור שיר חנוכת הבית לדוד". ובר"ח טבת אומרים אותו אחר מזמור ״ברכי נפשי״.
רוצים להצטרף ללימוד בכל יום בווצאפ לחצו כאן עכשיו
להצטרפות לקבלת הלימוד בכל יום למייל לחצו כאן
שתפו לזיכוי הרבים!