שולחן המזרח עוטר בנוכחותם של גדולי ישראל וראשי הישיבות שנשאו דברים חוצבי להבות:
הגאון הרב חנוך כהן שליט"א ראש ישיבת "באר התלמוד" עמד בדבריו על המעלה העצומה של עמלי התורה בדורנו, וציין כי בני הישיבות הם הם ה"מכבים" של ימינו, העומדים כחומה בצורה מול רוחות הזמן.
הגאון הרב אבנר אמיר שליט"א ראש ישיבת "אוהלי שמואל" הרחיב בטוב טעם על חשיבות עומק העיון, וציין כי רק על ידי חתירה לאמת והתעמקות בעומקה של הלכה, נבנית קומתו הרוחנית של בן תורה.
הגאון הרב יעקב אברג'ל שליט"א ראש מוסדות "שלום יהודה" ביאר את דברי חז"ל והדגיש כי כאשר יושבים ועוסקים בתורה, אין שום מניעה שיכולה לעמוד בפני בן התורה.
הגאון הרב ישי פרי שליט"א ראש ישיבת "החיים לדוד" נשא דברים במעלת ההתמדה והשקידה, וחיזק את הבחורים על עמידתם האיתנה בלימוד התורה בשיא העוז ובגאון יעקב.
כיבד בהשתתפותו ח"כ הרב מיכאל מלכיאלי, שהביע את התפעלותו העצומה מכמותם ואיכותם של בני הישיבות בחיפה והסביבה, בדבריו הודה למארגנים והמסייעים הרב דרור דויד עמוס – יו"ר המועצה הדתית חיפה, על מסירותו לעולם התורה בכלל ועל אירוע זה בפרט, הרב אורי אוזן – חבר מועצת העיר מטעם סיעת ש"ס, הפועל ללא לאות למען בני הישיבות.
צילום: שמואל שנקר





























