>> חיתמו הוראת קבע להחזקת האתר!
"הלימוד היומי בתורת מרן" נלמד מידי יום ע"י עשרות אלפים ברחבי הארץ והעולם, הצטרפו ללימוד של היום – יום חמישי י"ח אלול ה'תשפ"ה
היום נלמד למה עושים התרת נדרים בערב ראש השנה?
א. נוהגים לעשות התרת נדרים ביום ערב ר"ה, שהוא יום כ״ט אלול. ודורשי רשומות רמזו על זה, ״לא יחל דברו ככל״ סופי תיבות אלול. והוא רמז על דרשת חז״ל (בחגיגה יא.) לא יחל דברו, הוא אינו מיחל, אבל אחרים מחלין לו.
ב. טוב לעשות ההתרה ע"י עשרה ששונים הלכות. ע״פ מה שאמרו בנדרים (ח.) נידוהו בחלום צריך י' בני אדם להתיר לו. והוא ששנו הלכות.
ג. כתבו האחרונים, שמנהג ההתרה בערב ר״ה, הוא ע״פ מה שאמרו בזוהר (פרשת פקודי דף רמט ע״ב), ״דמי שנתחייב נזיפה או נידוי בבית דין של מעלה, ישאר בנידויו ארבעים יום, ואין תפלתו נשמעת״. ולכן יש נוהגים לעשות התרת נדרים גם ארבעים יום קודם ראש השנה.
ד. בתפלת שחרית בערב ר"ה אין אומרים וידוי ונפילת אפים, ולא מזמור יענך ותפלה לדוד, וכמו שכן נוהגים בכל ערב יו"ט, אע״פ שבסליחות בערב ר"ה אומרים וידוי ונפילת אפים, אפילו הגיעו אליהם אחר עלות השחר, קודם הנץ החמה, ובמנחה שלפני יום ערב ר"ה פשוט שאומרים וידוי ונפילת אפים.
להצטרפות לקבלת הלימוד בכל יום למייל לחצו כאן
שתפו לזיכוי הרבים!
