>> חיתמו הוראת קבע להחזקת האתר!
"הלימוד היומי בתורת מרן" נלמד מידי יום ע"י עשרות אלפים ברחבי הארץ והעולם, הצטרפו ללימוד של היום – יום שלישי כ"ב אייר ה'תשפ"ה
היום נלמד האם אפשר לאפות עוגה ביום טוב?
א. כל מלאכה האסורה בשבת מן התורה אסורה גם ביום טוב מן התורה, וכל שבות מדברי סופרים הנוהג בשבת, נוהג ביום טוב. וכשם שבשבת אמירה לגוי שבות, כך הוא הדין ביום טוב. אבל שבות דשבות במקום מצוה מותר ביום טוב כמו בשבת.
ב. התורה ציותה על שביתת בהמה בשבת, שנאמר למען ינוח שורך וחמורך, וכן הוא ביו"ט. שאין בין יו"ט לשבת אלא מלאכת אוכל נפש בלבד.
ג. אוכל נפש שאינו מפיג טעם כלל, אילו נעשה מערב יום טוב לצורך יום טוב, אף על פי כן מותר לעשותו ביו"ט. ומכל מקום נכון להחמיר לכתחלה לעשותו מערב יום טוב, ולכן עוגה שאפשר לאפותה מערב יום טוב, וכן בישול פירות יבשים (קונפוט), ועשיית מיני מרקחת (ריבה), נכון להכינם מערב יום טוב, ואם לא עשאם מבעוד יום, אע"פ שמן הדין מותר לעשותם ביו"ט, כאמור, אם אפשר לעשותם ביו"ט ע"י שינוי נכון שישנה בהם.
רוצים להצטרף ללימוד בכל יום בווצאפ לחצו כאן עכשיו
להצטרפות לקבלת הלימוד בכל יום למייל לחצו כאן
שתפו לזיכוי הרבים!